SIROVINE I OPREMA ZA PROIZVODNJU PIVA

Okiseljeni Ječmeni slad 1 kg

Dodatne Slike

Okiseljeni Ječmeni slad 1 kg
390,00 din.

Dostupnost: Na lageru

Okiseljeni (Acidulated) Ječmeni slad WEYERMANN, 1 kg
Opis

Detalji

Okiseljeni Ječmeni slad se koristi za smanjivanje pH vrednosti sladovine, što ima za posledicu lakše ukomljavanje, intenzivniju fermentaciju i svetliju boju piva. Utiče na stabilnost ukusa piva i daje svetliju boju pivu.

Postoji jednostavan način da izračunate koliko okiseljenog slada da dodate: 1% okiseljenog slada smanjuje pH sladovine za 0.1. Na primer, 3% okiseljenog slada, smanjuje pH sladovine za 0.3

Weyermann okiseljeni slad (Acidulated Malt) se proizvodi pod dejstvom mlečne kiseline koja se prirodno javlja zbog prisustva mlečnih bakterija u zrnevlju ječma.
U Pilsner ili ostalim svetlim pivima, u pšeničnim pivima, upotrebljava se do 10%. U nastavku su dati sastojci za“Berliner Weisse”:
40% Weyermann Pilsner Malt
45% Weyermann Wheat Malt Pale
7 % Weyermann Carahell®
8 % Weyermann Acidulated Malt

SPECIFIKACIJA PROIZVOĐAČA

MOJE PIVO ima u svom asortimanu preko 25 različitih vrsta slada. Svi ječmeni sladovi su napravljeni od najboljeg 2-rednog ječma i stručno su oslađeni do definisanih standarda kvaliteta. Mleveni slad se ne isporučuje kurirskom službom zbog velikog gubitka u aromi za kratko vreme. Slad možete besplatno sami samleti u našoj radnji u Zemunu. Čuvajte slad na hladnom i suvom mestu.
Ječmeni sladovi sa EBC-om do 25 se koriste kao osnovni slad do 100%.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Šifra artikla 051.011.52
Težina 1.0000

Oznake proizvoda

Koristite razmake da odvojite oznake. Koristite jedan navod (') za fraze.