SIROVINE I OPREMA ZA PROIZVODNJU PIVA

WEYERMANN® BAVARIAN HEFEWEIZEN

Dodatne Slike

WEYERMANN® BAVARIAN HEFEWEIZEN
3.900,00 din.

Dostupnost: Na lageru

Ekstrakt ječmenog slada BAVARIAN HEFEWEIZEN 4 kg
Opis

Detalji

Weyermann® Bavarian Hefeweizen je neohmeljeni ekstrakt slada sa cca. 75% ekstrakta, zlatno-braon boje i fine, slatke arome slada.

Weyermann® sladni ekstrakt Bavarian Hefeweizen je napravljen od visokokvalitetnog Weyermann® Pšeničnog svetlog slada, Weyermann® Pilsner slada i Weyermann® CARAHELL®. Za proizvodnju se vrši tradicionalno ukomljavanje i kuvanje sladovine prema vrsti piva. Ovako proizvedena autentična pivska sladovina bistri se pre isparavanja pomoću centrifuge visokih performansi. Nakon isparavanja vrši se aseptično vruće punjenje u posude od 4 kg.

Željena gustina sladovine može se postići razređivanjem vodom za kuvanje. Weyermann® smernice za razređivanje nalaze se u tabeli ispod. Weyermann® sladni ekstrakti mogu se kombinovati sa svim proizvodima od hmelja. Trajanje vrenja sladovine zavisi od vremena izomerizacije upotrebljenih proizvoda od hmelja i željene gorčine.

Prilagođen odgovarajućoj sladovini, ekstrakt slada Weyermann® Bavarian Hefeweizen odgovara tradicionalnom nemačkom pšeničnom pivu po ukusu i vizualnom izgledu. Odabirom hmelja, kvasca i fermentacijom koja je prilagođena vrsti piva, mogu se dobiti različite vrste piva, kao što su:

  • Wheat beer: American Wheat Beer, Leichtes Weizen, Weissbier, Hefeweizen, Kristal Weizen, Bernsteinfarbenes Weizen, Dunkel Weizen, Weizenbock, American Wheat Wine, Berliner Weisse, Lambic and Fruit Lambic, Gueuze, Witbier, Gose, Lichtenhainer, Sathi
  • Pale Ale: Koelsch-style, Blonde Ale, Summer Ale, German Rye Beer, Juicy Pale Ale, Hazy Pale Ale
  • IPA: White IPA, Juicy IPA, Hazy IPA, NEIPA
  • Strong Ale: Wheat Wine
Ekstrakt Slada se može koristiti i dodavati za korekciju jačine pri primarnoj fermentaciji ili za sekundarnu fermentaciju u bocama. Takođe je pogodan za korekciju gustine sladovine na kraju kuvanja sladovine.

Svi Weyermann® ekstrakti slada mogu se kombinovati jedan sa drugim.

Boja u 13% sladovine:
20.0 – 35.0 EBC
8.0 – 13.6 Lovibond


SPECIFIKACIJA PROIZVOĐAČA

Dilution Guidelines – English/Metric (PDF)

Liquid Malt Extracts from Weyermann

Mešanje ekstrakta slada sa vodom
Dodatne informacije

Dodatne informacije

Šifra artikla 052.042.9
Težina 4.2000

Oznake proizvoda

Koristite razmake da odvojite oznake. Koristite jedan navod (') za fraze.