SIROVINE I OPREMA ZA PROIZVODNJU PIVA

Pivski komplet Abbeybeer

Dodatne Slike

Pivski komplet Abbeybeer
2.151,00 din.

Dostupnost: Na lageru

Pivski komplet BREWFERM Abbeybeer, 1.5 kg ekstrakt + kvasac
Opis

Detalji

Tamno braon, masivan sa ukusom slada. Fantastično pivo kome je potrebno dugo sazrevanje.
Primarna količina šećera 500 g
Sekundarna količina šećera 90 g
Voda po receptu (pored 3 L) 5 L
Očekivana količina piva 9 L
Očekivana jačina 8.0 %

Napraviti vlastito pivo je zanimljiv, atraktivan i isplativ hobi. BREWFERM ® pivski ekstrakt već je prošao najveći deo procesa proizvodnje piva. Ovaj proces je prekinut neposredno pre završne faze i količina tečnosti smanjena je procesom isparavanja. Korišćenjem samo prirodnih sastojaka, BREWFERM ® je proizveo niz izvrsnih, jedinstvenih piva sa uravnoteženim ukusom.

Način pripreme je u principu isti za sve vrste piva. Posudu sa ekstraktom držati oko 10 minuta u toploj vodi (do 60 °C) a zatim sadržaj preručiti u fermentacionu posudu. Isprati posudu od ekstrakta sa litar čiste tople vode i dodati u fermenter. Posebno rastopiti primarnu količinu šećera u dva litra tople vode i izmešajte sa sadržajem u fermentacionoj posudi. U fermenter doliti vodu u količini koja je određena po receptu, izmešati i sačekati da se temperatura stabilizuje. Poželjna temperatura fermentacije je od 18°C do 25°C. Posebno razmutite kesicu suvog pivskog kvasca u 150 ml mlake vode (25-30 °C). Kvasac ostaviti da odstoji desetak minuta i sa vremena na vreme promešajte. Nakon 10 minuta sipajte kvasac u fermentacionu posudu, dobro promešajte i poklopite.
Fermentacija traje oko 10 dana. Proces fermentacije je završen kada mehurići prestanu da izlaze, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne menja. Precizniji način određivanja kraja fermentacionog procesa je i preko hidromtra koji treba da pokaže vrednost od 1.010.
Pivo flaširati uz dodatak sekundarne količine šećera po receptu.

Originalno uputstvo proizvođačaDodatne informacije

Dodatne informacije

Šifra artikla 056.100.11

Oznake proizvoda

Koristite razmake da odvojite oznake. Koristite jedan navod (') za fraze.